Kuntajakoselvitys oli tarpeeton

Kiteen keskustalaiset päättäjät olivat hereillä ja nielaisivat kalamiehen 16.3.2016 Koti-Karjalassa olleen tiedotteen syötteineen ja koukkuineen. Näin piti tehdäkin, omaa ministeriä ja puoluetta on tuettava vaikka totuus ei siitä muutu miksikään. Kun hieman oikaisin Koti-Karjalassa olevassa tiedotteessani sanomalla, että pakolla tehty kuntaliitos on hallitusohjelman vastaista, maaseudun tueksi, turvaksi ja kehittäjäksi leimaantunut keskustapuolue löysi hallitusohjelmasta asiaan liittyvän tärkeimmän kohdan; ”Hallitus edistää vapaaehtoisia kuntaliitoksia.” Juuri tämän halusin teidän löytävän ja toivon myös lauseen ymmärtämistä ja sisäistämistä! Kiteen ja Rääkkylän mahdollisesta kuntaliitoksesta ei voi hyvällä tahdollakaan sanoa, että se olisi vapaaehtoista. Mikäli yhdistyminen tapahtuu, on se todellisuudessa se kuuluisa pihtisynnytys. Siitäkin kuntalaiset jäävät nykyisin henkiin.

Kuntajakoselvityksestä voinen kysyä, että minkälaiset tulokset saisin, jos sen itse teettäisin ja rahoittaisin? Uskon, että tulokset olisivat minulle suotuisat. Näin on käynyt tälläkin kertaa eli sitä saa mitä tilaa.

Kiteen keskustalaiset kertovat myös Koti-Karjalan kirjoituksessaan 23.3.2016 aivan oikein, ettei kunta- ja uudistusministeri Vehviläinen yksin päätä Rääkkylän kunnan itsenäisyydestä. Kysyn kuitenkin, kuka vaati kuntajakoselvityksen tekemistä ja kuka sen lopulta esittelee valtioneuvostolle?

Vuonna 2016 Kiteen ja Rääkkylän kuntajakoselvitys oli tarpeeton ja tulevista vuosista ei vielä tiedä kukaan. Kuntaliitos ei ole myöskään välttämätön Rääkkylän asukkaiden lakisääteisten palveluiden turvaamiseksi koska ne on tällä hetkellä turvattu ja toimivat hyvin, joten mistä johtuu tämä kiire? Onko pakko saada pieni gallialaiskylä liitettyä isompaan vaikka sitten pakolla?

Kari Kulmala, Rääkkylä

kansanedustaja

Koti-Karjala 1.4.2016

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *