Entiset ministerit ovat turhautuneita

RKP:n kansanedustaja Haglund kertoi jättävänsä puolueensa johdon. Minulle tämä ilmoitus ei tullut yllätyksenä. Eduskunnassa on tällä hetkellä kansanedustajina useita entisiä ministereitä ja EU-kansanedustajia jotka ovat selvästi turhautuneita nykyiseen pestiinsä. Statuksen lasku on näkynyt heillä muussakin kuin palkassa. Entinen puolustusministeri, nykyinen kananedustaja Haglund ei siis ole mikään poikkeus. Myös entinen valtiovarainministeri Urpilainen on ollut nykyisessä eduskunnassa kansanedustaja erittäin näkymätön. Tätä ovat edesauttaneet puolueen miespuoliset johtohenkilöt. Nyt Urpilaiselle avautui kunniallinen mahdollisuus jäädä kotiin pientä adoptiolasta hoitamaan tämän vuoden loppuun saakka. Se on arvokas tehtävä ja järkevä päätös hänen kannaltaan. Poliittinen maailma on varmasti erilainen vuodenvaihteessa.

Ehkä eniten tämä turhautuneisuus näkyy kuitenkin edellisen hallituskauden opetusministeri Kiurun käyttäytymisessä. Hän moittii jatkuvasti hallituksen leikkauksia, joita nykyinen opetusministeri Grahn-Laasonen perustelee samoilla argumenteilla kuin Kiuru omana ministerikautenaan. En usko, etteikö kansanedustaja Kiuru tätä muistaisi. Mielestäni nykyinen opetusministeri on pärjännyt tehtävässään erittäin hyvin vaikka opetuksesta on ollut pakko leikata ja opetuksen rakenteita muutetaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *