Kuntajakoselvitys on lopetettava tarpeettomana

Tiedote 14.3.2016 klo 16.00

Rääkkyläläinen kansanedustaja Kari Kulmala (ps) vaatii kuntajakoselvityksen lopettamista.

Kuntaliitos Kiteen ja Rääkkylän välillä aiheuttaisi Kiteen ja Rääkkylän asukkaisiin syviä haavoja, eikä auta kummankaan taloudellista tilannetta pidemmällä aikavälillä. Kuntaliitos ei olisi liitoskunnissa kuntalaisten etu. Rääkkylän kunnanvaltuusto ja Kiteen kaupunginvaltuusto eivät ole yksimielisiä kuntaliitoksen suhteen, ja yksimielisyys vaaditaan vapaaehtoiseen kuntaliitokseen.

Kuntajakoselvittäjät totesivat jo aikaisemmin, että Rääkkylän kunta selviää taloudellisesti vuoteen 2019 ja sen jälkeen Sote-uudistus tuo paljon muutoksia jokaiseen kuntaan ja kaupunkiin. Mikäli kuntaliitoksessa luvattu yli kahden miljoonan euron ”porkkanaraha” tulisi Rääkkylän kunnalle ylimääräisenä valtionosuutena tai oikeiden syrjäisyyskriteerien johdosta takautuvasti, ei Rääkkylän kunnalla olisi taloudellisesti mitään hätää.

Korostan vielä sitä, että pakolla tehty kuntaliitos olisi hallitusohjelman vastaista ja sitä eivät perussuomalaiset ministerit ja kansanedustajat hyväksy. Päätöksen kuntaliitosasioissa tekee keskustalainen ministeri Vehviläinen.

Rääkkylä 14.3.2016

Kari Kulmala

kansanedustaja (ps) Rääkylästä

Koti-Karjala 16.3.2016

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *