Au pairit Australiassa

Au pairit Australiassa -sarja alkoi eilen maanantaina 14. maaliskuuta Yle TV2:lla. Katsoin kaikki jaksot jo ennakkoon Yle Areenassa. Syynä tähän oli se, että ohjelmassa on tyttäreni Henrietta ja mm. Seiskan toimittaja yritti väkisin tehdä ohjelmasta sensaatiota kun hän minulta tyttärestäni puhelimitse tiedusteli. Mitään sensaatiota tai rikollista ei ohjelmassa tapahtunut vaikka ohjelma oli muuten kokonaisuutena erittäin värikäs.

Ohjelmassa tapahtui paljon sellaista mitä ei käsikirjoitukseen oltu alunperin kirjattu. Yksi tytöistä joutui lähtemään jo viikon kuluttua uuteen perheeseen ja tyttärellenikin tapahtui mitä ihmeellisimpiä asioita. Kaikki tapahtumat kuuluvat kuitenkin tavallisten nuorten elämään. Nuorten keskuudessa poltetaan tupakkaa, juodaan alkoholia, bailataan ja rakastutaan.

Henrietta on luonteeltaan varsin suorapuheinen. Hän ei hyväksy, että joku korottaa itsensä muiden yläpuolelle. Hänen mielestä kaikki ovat samanarvoisia ihmisiä. Tämä hänelle on opetettu kotikasvatuksessa. Tämän sai ohjelmassa kuulla yksi au pair- tytöistä, eikä hänelle jäänyt asiasta varmaan mitään epäselvää. Viesti meni perille!

Henrietalla on kokemusta televisio-ohjelmissa toimimisesta. Hän on ollut peliohjelmien juontajana eri kanavilla yli vuoden ajan lähes päivittäin, siis satoja tunteja. Oli hienoa nähdä, ettei hänen tarvinnut tässäkään ohjelmassa näytellä vaan olla oma itsensä. Jonkin roolin vetäminen olisi ollut pidemmän päälle raskasta.

Kun Henrietta oli lähdössä Australiaan, niin sanoin hänelle lähtösanoina; ”Ole varovainen, muista elokuva Taken ja nauti elämästä”. Henrietta muisti ohjeeni kirjaimellisesti! Olen erittäin ylpeä tyttärestäni, joka on samanarvoinen muiden lasteni rinnalla.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *