Tiedote: Turvallisuutta tuottavien organisaatioiden rahoitusta ja resursseja on lisättävä tuntuvasti

Turvallisuutta tuottavien organisaatioiden; poliisin, tullin ja rajavartiolaitoksen rahoitus ja resurssit ovat vaakalaudalla. Tämän vuoden rahoitus on turvattu, mutta jo seuraavana vuonna leikkaukset näkyvät edellä mainittujen organisaatioiden toiminnassa.

Poliisin toimintaympäristö on muuttunut lyhyessä ajassa enemmän kuin koko itsenäisen Suomen historian aikana. Valvonta vähenee ja rikokset yleisellä paikalla lisääntyvät. Toimintavalmius kiireellisissä hälytystehtävissä heikkenee, niin harva-alueilla kuin taajamissa. Kansalaisten luottamus turvallisuutta tuottaviin organisaatioihin heikkenee ja turvallisuustyhjiötä täyttämään on tulossa epävirallisia katupartioita.

Sopeuttamistoimien vaikutukset ulottuvat merkittävästi kuluvaa kehyskautta pidemmälle ja sen kustannukset myöhempinä vuosina saattavat olla hyvinkin tuntuvia. Kansalaisten turvallisuuden näkökulmastakin katsottuna turvallisuusviranomaisten riittävä, pitkäjänteinen resursointi on erittäin tärkeää. Poliisitaustaiset kansanedustajat kehottavat hallitusta pikaisiin toimiin turvallisuutta tuottavien organisaatioiden rahoituksen korjaamiseksi jolloin myös resurssit saadaan kuntoon.

Eduskunnan poliisitaustaiset kansanedustajat:

Kari Kulmala, Kari Tolvanen, Kalle Jokinen, Tom Packalen, Veera Ruoho, Reijo Hongisto, Mika Raatikainen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *