Tänään on tilipäivä

Tänään on tilipäivä useamman vuoden työstä. Omenat korissa lasketaan klo 20 jälkeen. Luottamusta kansanedustajaksi minulla joko on tai sitten ei ole. Olipa näiden vaalien tulos osaltani mikä hyvänsä, voin sanoa etten päivääkään vaalikampanjastani vaihtaisi pois. Ja näitä päiviä on ollut hyvin monenlaisia! Olen erittäin kiitollinen jokaisesta hetkestä vaalikentillä. Tämäkin vaalikampanja on opettanut minua ihmisenä hyvin paljon. Ehdokkaana laittaa aina itsensä, elämänsä ja myös perheensä arvostelun kohteeksi.

Kaikkein parasta vaalikampanjassa on ollut tavata ja kuunnella ihmisiä ja heidän tarinoitaan, koskettavia, liikuttavia ja jopa uskomattomia nykysuomessa. On ollut erittäin tärkeää kuulla, miten paljon ihmisiä pakotetaan kulkemaan luukulta luukulle, että hän saisi joka päivä ruokaa ja tarvitsemansa lääkeet. Tähän on todellakin saatava muutos pikaisesti! Minulle on henkilökohtaisesi ihan sama mikä puolue nämä asiat hoitaa, pääasia että nämä asiat tulevat hoidetuksi! Nämä keskustelut tulisi jokaisen kansanedustajan kuulla ja vieläpä ymmärtää!

Olen kokenut uskomatonta myötäelämistä perheeni, vaalipäällikköni, tukihenkilöideni ja äänestäjieni taholta. Ilman ehdokkuuttani tämä kaikki olisi jäänyt kokematta. Olen saanut vaalityössä apua itselleni täysin tuntemattomilta ihmisiltä koko Savo-Karjalan alueella. Viime vaaleihin verrattuna ero on ollut huikea! Erityisesti Pohjois-Savon alueelta on tullut paljon hienoja tuttavuuksia lisää.

Uskomatonta on ollut myös reippaiden maahanmuuttajien apu vaalimainoksieni jaossa omilla asuinalueillaan. En siis ole saanut maakunnissa rasistin leimaa, ja hyvä niin, koska en ole rasisti millään tavoin. Tapaan työssäni usein maahanmuuttajia ja pyrin luomaan turvallisuutta myös heidän keskuudessaan. Maahanmuuttajien kotouttamisessa ja asioiden järkeistämisessä on vielä paljon tekemistä, mutta se on yhteiskunnan tehtävä. Haluaisin olla jatkossakin päättämässä myös maahanmuuttoasioista, mutta mieluimmin Arkadianmäellä.

Suomessa tulevilla kansanedustajilla on paljon tekemistä. Toivottavasti tulevat kansanedustajat tulevat tasaisesti jokaiselta alueelta. Tällöin alueiden tarpeet tulevat huomioiduiksi paremmin kuin edellisellä vaalikaudella.

Kiitos jokaiselle vaalityössäni mukana olleelle! Minä en unohda!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *