Turvallisuudellamme leikitään!

Sisäisen ja ulkoisen turvallisuuden viranomaishenkilöstömäärä ja rahoitus ovat minimitasolla. Kiitos siitä kuuluu hallituspuolueille, koko sekstetille. Uudet eduskuntavaalit lähestyvät jolloin puolueet vasemmistoliittoa, vihreitä sekä muutos 2011 lukuun ottamatta lupaavat lisätä rahoitusta koko Suomen puolustamiselle ja sisäiselle turvallisuudelle. Turvallisuutta on ajettu alas kolme ja puoli vuotta, mutta ennen vaaleja annetaan vaalilupauksia turvallisuuden parantamiseksi. Hallituspuolueiden uskottavuus onkin koetuksella. Irvokkainta on, että osalla hallituspuolueista turvallisuus on eduskuntavaalien teemana.

Suomen puolustuksen ja turvallisuuden kohtalo päätetään keväällä seuraavassa hallitusohjelmassa. Tulevassa hallitusohjelmassa päätetään onko yleinen asevelvollisuus enää mahdollista, kyetäänkö puolustusvoimissa nykyisen kaltaisiin tehtäviin, kertausharjoituksien määrästä sekä onko koko Suomen alueellinen puolustus enää mahdollista. Ohjelmassa päätetään myös poliisi-, oikeus-, rajavartiosto- ja tullihenkilöstön määrästä sekä rahoituksesta. Päätökset tulee tehdä koko vaalikaudeksi. Tällöin keskustelut henkilöstön ja määrärahojen riittämättömyydestä vähenevät, ja turvallisuutta tuottavilla viranomaisilla on työrauha.

Suomen ulkoista turvallisuutta on rakennettava kokonaisuutena, johon kuuluvat uskottavan puolustuskyvyn ylläpito, hyvät suhteet naapurimaihin sekä kansainvälinen yhteistyö.
Sisäiseen turvallisuuteen kuuluvat mielestäni mm. ambulanssin, poliisin ja palokunnan saatavuus sekä ikääntyville riittävä ja oikea-aikainen kotiapu. Näiden palvelujen saatavuus on ollut tällä vaalikaudella entistä haastavampaa. Jokaisella meistä tulee olla oikeus nauttia turvallisesta yhteiskunnasta sekä oikeudenmukaisesta oikeusjärjestelmästä, oikeuksista ja vapauksista. Turvallisuutta ei rakenneta sanoilla vaan teoilla, ja niiden todellisuus mitataan seuraavissa hallitusneuvotteluissa. Silloin ei ole samantekevää kuka päätöksiä on tekemässä.

Kari Kulmala, ylikonstaapeli
kansanedustajaehdokas (ps)
Rääkkylä

Sanomalehti Karjalainen 10.3.2015

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *