Varkauden tielle täysremontti!

Stora Enso perustaa uuden puisten rakennuselementtien tuotantolinjan Varkauteen. Tuotanto aiotaan aloittaa jo vuoden 2016 aikana. Sanomalehti Karjalaisen (5.2.2015) mukaan puutavaraa tarvitaan tehtaalle pelkästään tukkien muodossa noin 250 000 kuutiota joka vuosi. Samaan aikaan Leppävirran Riikinnevalle rakennetaan uutta ekovoimalaa, jossa jätteenpoltto alkaisi jo vuoden 2015 lopulla. Itäisen-suomen maakuntiin molempien vaikutukset heijastuvat tervetulleina metsä- ja kuljetusalan työpaikkoina, mutta myös tiestöjen liikennemääriin.

Varkauden ja Viinijärven välisellä tiestölläkin liikennemäärät tulevat huomattavasti lisääntymään pelkästään raskaan liikenteen toimesta. Tiestöllä kulkisi vuosittain tuhansia ajoneuvoyhdistelmiä nykyisten lisäksi. Tähän kyseinen tie ei ole vielä valmis. Yhdellä tai kahdella ohituskaistalla ei vielä liikenneturvallisuutta kovin paljon saada parannettua. Tie tarvitsee täydellisen remontin ja siihen pikaisesti rahoituksen.

Rahoitus löytyy aina, mikäli kohde todetaan tärkeäksi. Valitettavasti rahoillemme on viime vuosina ollut enemmän käyttöä mm. Kreikassa, kehitysavussa tai lähialueyhteistyössä Venäjän kanssa.

Kari Kulmala, ylikonstaapeli
kansanedustajaehdokas (ps)

Sanomalehti Karjalainen 10.2.2015

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *