Tasapuolisuutta ampumaharrastukseen

Maakunnallinen ampumaratakeskus on suunnitteilla Kontiorantaan, mutta täyttä varmuutta sen toteutumisesta ja aikataulusta ei ole. Joka tapauksessa ampumaradan valmistuminen menee ensi vuosikymmenelle. Siihen saakka ammuntaa jatketaan mm. hiekkamontuilla ja pienemmillä maakunnallisilla ampumaradoilla. Ammunnan harrastaminen turvallisesti olisi meidän kaikkien etu.

Ampumarata on välttämätön mm. viranomaisammuntoihin sekä metsästyskokeiden ampujille, mutta yhtä lailla harrastamiseen tulee olla mahdollisuus kaikille ampumalajeille tasapuolisesti. Kontiolahteen ei saada rahanpuutteen vuoksi haulikkorataa, eikä myöskään ratoja toiminnallisille ampumalajeille, kuten Practical- tai SRA-ammunta.

Joensuun seudulle on tullut viimeisen kymmenen vuoden aikana Practical- sekä sovelletusta SRA-reserviläisammunnasta arvokisamitaleja roppakaupalla. Practical-ammunnassa mm. EM-kilpailuista neljä hopeaa, PM-kilpailuista 15 mitalia joista yhdeksän mestaruutta sekä SM-kilpailuista 56 mitalia joista 28 mestaruutta. SRA-ammunnan SM-kilpailuista on tullut viisi mestaruutta sekä viisi hopeaa. Nämä saavutukset ovat kaikki P-Karjalan IPSC:n saavuttamia. Vuonna 2014 seurasta viisi henkeä kuului Suomen Practical maajoukkueeseen ja sama tahti jatkuu myös tänä vuonna. Seuran saavutuksista olisi mikä tahansa urheiluseura ylpeä.

Pohjois-Karjalan IPSC- seurassa on tällä hetkellä maksaneita jäseniä n. 90 kpl ja kasvua on edelleen nähtävissä. Myös Lieksassa, Kiteellä ja Outokummussa on aktiivista toimintaa. SRA-kortin omaavia harrastajia Pohjois-Karjalassa on tällä hetkellä 131. Seurojen ulkopuolisia harrastajia ei edes tiedetä.

Mielestäni näin aktiiviset harrastajat ansaitsevat kunnolliset ja turvalliset olosuhteet ampumaharjoitteluun. Muussa tapauksessa tasapuolisuudesta laillisen harrastuksen harrastamisesta on turha puhua mitään.

Kari Kulmala, Rääkkylä
kansanedustajaehdokas (ps)
Karjalan Heili 28.1.2015

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *