Rasismi ei kuulu perussuomalaisuuteen

Perussuomalaiset ovat jälleen otsikoissa ja rasismin polttopisteessä!

Lieksan perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja on uutisten mukaan vaatinut valtuustoryhmälleen uutta kokoustilaa, koska heidän nykyisin käytössä olevassa huoneessa kokoontuu myös somaleja. Perussuomalaiset tarvitsevat kuulemma ”puhtaan” huoneen, missä somalitaustaiset henkilöt eivät ole kokoontuneet. Kuulijoita tälle lausumalle on uutisen mukaan ollut useita.

Lieksan perussuomalaiset reagoivat tapaukseen siten, että uutisen tultua julki vaihtoivat uuden puheenjohtajan valtuustoryhmälleen. Samalla he totesivat, että eivät ole samaa mieltä valtuustoryhmänä hänen kanssaan. Pohjois-Karjalan perussuomalaisten piiri käsitteli tapausta ylimääräisessä kokouksessaan 17.11.2013, missä kyseinen henkilö vapautettiin piirin toiminnasta toistaiseksi. Tapaus käsitellään myös puoluehallituksessa aikanaan.

Oma valtuustoryhmä ja piiri tarttuivat asiaan heti sen vaatimalla vakavuudella, kuten pitääkin. Sanktiona teosta voi olla huomautus tai jopa puolueesta erottaminen, mikäli henkilön katsotaan pilanneen esim. puolueen tai piirin mainetta.

Myös Pohjois-Karjalan poliisilaitos on ottanut asian tutkittavakseen. Tutkintakynnys tällaisissa rikosepäilyissä on erittäin alhaalla. Kun on syytä epäillä rikosta, niin tapaus on otettava esitutkintaan. Näin sanoo esitutkintalaki. Tässä tapauksessa näyttäisi, että tutkintakynnys on ylittynyt. Tutkinnan aloittamisesta lopulliseen tuomioon on kuitenkin vielä pitkä matka, ja matkan aikana voi sattua mitä vain.

Tapaus on näillä näkymin hoidossa, mutta mikäli tällainen uutinen olisi totta, henkilön olisi hyvin vaikea jatkaa luottamustoimissa perussuomalaisten riveissä. Perussuomalaisten toiminta ja kannatus eivät perustu rasismiin, eivätkä perussuomalaiset ole rasistinen puolue. Mikäli näin olisi, en voisi poliisina toimia puolueessa, enkä myöskään sitä yksityishenkilönä haluaisi. Perussuomalaisia ohjaavia arvoja ovat muun muassa rehellisyys, oikeudenmukaisuus, inhimillisyys, tasa-arvo sekä työn ja yrittämisen kunnioittaminen.

Eduskuntavaaleissa 2011 perussuomalaiset saivat äänistä koko Suomessa 19,1 ja Lieksassa 24,1 prosenttia. Todennäköisesti äänissä on myös kriittisesti maahanmuuttoon suhtautuvia, kuten muissakin puolueissa. Joka neljäs lieksalainen ei voi silti mitenkään olla rasisti.

Yhteiskunnalla on vielä paljon tehtävää maahanmuuttajien kotouttamiseksi. Perussuomalaisten tulee olla jatkossakin osa tuota koneistoa.

Kari Kulmala (PS)

Rääkkylän kunnanvaltuutettu

Sanomalehti Karjalainen 19.11.2013 ja Lieksan lehti 21.11.2013

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *