Piispan messu sekä kirkkoherran virkaanasettaminen

Tänään oli hieno päivä Rääkkylän seurakuntalaisille. Saimme uuden kirkkoherran. Kirkossa piispan suorittaman virkaanasettamisen jälkeen siirryimme koulukeskukseen, missä söimme lähetyslounaan. Sieltä siirryimme auditorioon missä pidettiin lyhyet, mutta kauniit juhlallisuudet uudelle kirkkoherralle. Rääkkylän yläasteelta kaksi tyttöä sekä kirkkoherran omat tyttäret lauloivat, kuten myös Rääkkylän oma tangoprinsessa Satu Suhonen. Myös minä pääsin pitämään oman puheenvuoron, joka on tässä seuraavaksi. Tästä on seurakuntalaisten hyvä jatkaa uuden paimenen johdolla.

Arvoisa Piispa, kirkkoherrat, hyvät kutsuvieraat, seurakuntalaiset

Sinulle Markus on uskottu vastuullinen ja vaativa tehtävä. Seurakuntamme on kutsunut sinut kirkkoherrakseen, pitämään huolta seurakunnasta, kulkemaan rinnallamme ja näyttämään meille suuntaa. Tehtäväsi ei ole helppo, mutta sinun ei tarvitse tehdä työtäsi yksin.

Työnkuvasi on erittäin vaativa!

Tehtäväsi kirkkoherrana on tukea ja johtaa työtovereitasi, osoittaa seurakunnalle suuntaa ja pitää huolta seurakuntalaisista joita palvelemaan sinut on asetettu. Sinun tulee huolehtia siitä, että seurakuntaa rakennetaan kestävälle pohjalle. Hiekalle rakennettu talo ei ole koskaan pitkäikäinen.

Kirkkoherrana tehtäviisi kuuluu aktiivinen siltojen rakentaminen ja yhteyden vaaliminen luottamushenkilöiden ja työntekijöiden sekä seurakunnan eri toimijoiden ja vapaaehtoisten välille. Yhteyden vaaliminen merkitsee myös aktiivista yhteydenpitoa seurakunnan alueella toimiviin erilaisiin järjestöihin, yhteisöihin, yhdistyksiin sekä Rääkkylän kuntaan. Sinun tulee olla siellä missä seurakuntalaisetkin ovat. Olisikin hyvä muistaa virren sanat; ”Niin alhaalla kenkään ei kulje, ettei siellä Jeesus ois.”

Sinulle Markus kuuluu seurakunnan paimenena kaikkien seurakunnan jäsenten arvostaminen ja huomioon ottaminen. Olemme kaikki yhtä arvokkaita Jumalan edessä. Mielestäni on tärkeää, että huomioit erityisesti seurakunnan vapaaehtoiset sekä hiljaiset ja omassa uskossaan arat ja epävarmat jäsenet. Vapaaehtoiset huomataan monesti vasta silloin kun heitä ei enää ole. Kaikki vapaaehtoiset eivät onneksi loppuneet talvisodassa!

Tehtäväsi kirkkoherrana, sekä rooli mihin sinut Markus on nyt asetettu, on vaativa, mutta myös hyvin antoisa ja todellinen näköalapaikka kunnassamme. Kirkkoherra on aina kirkkoherra, olipa hän töissä tai vapaalla. Siksikin olet myös etuoikeutettu olemaan mukana paljossa siinä, mitä Rääkkylässä tapahtuu.

Tällä virkaan asettamisella on myös toisenlainen sisältö. Kun seurakunta on nyt ottanut sinut omaksi paimenekseen, sen tulee tukea ja kantaa sinua työssäsi joka päivä. Kukaan meistä ei jaksa yksin, vaikka olisimme miten vahvoja hyvänsä. Yhdessä olemme vahvempia ja voimme tukea toinen toistamme.

Olkoon seurakuntalaisten luottamus, ystävyys, lähimmäisenrakkaus sekä rukoukset mukanasi joka päivä! Olet sydämellisesti tervetullut Rääkkylään! Jumalan siunausta jokaiseen työpäivääsi!

Kari Kulmala, Rääkkylän kirkkovaltuuston puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *