Pärnävaara on säilytettävä!

Kuulun Pohjois-Karjalan maakuntakaava 4 työryhmään. Kaavaan kuuluvassa selvityksessä on selvästi tuotu esiin, että liikunta- ja virkistyskohteina Pärnävaara ja Lykynlampi ovat alueen suosituimpia kohteita. Lykynlammen hiihtokeskuksen läheisyys ei voi olla todellinen syy lopettaa toimintaa huomattavasti vaativammalta ja monipuolisimmalta Pärnävaaralta.

Lykynlammen kolmen kilometrin valaistu hiihtorata ei riitä aktiiviselle hiihtäjälle. Lykynlammella hiihtoura on myös niin kapea, että luisteluhiihto on hankalaa, jopa vaarallista. Lykynlammen hiihtolatu on myös varsin tasaista ja valaistus on iltaisin vaatimatonta. Moni onkin valinnut juuri Pärnävaaran hyväkuntoiset ladut maaston vaativuuden, valaistuksen ja turvallisuuden vuoksi.

Pärnävaaran vertaaminen Kontiolahden hiihtostadioniin on myös helppoa. Harjoittelupaikkana Pärnävaara on ylivoimainen latuprofiililtaan jopa Kontiolahteen verrattuna. Pärnävaaran rataa käyttävät kesäisin myös vaativia olosuhteita haluavat rullaluistelijat. On myös muistettava, että Pärnävaaraa käyttävät harrastuspaikkanaan myös muutkin kuin hiihtäjät. Aluetta käytetään aktiivisesti muun muassa palvelukoirien harjoituspaikkana. Pärnävaara on erityisesti kesäaikana ylivoimaisesti Joensuun ympäristön suosituin harrastuspaikka.

Joensuun alueelle on viime vuosina tullut opiskelemaan erittäin kovatasoisia urheilijoita erityisesti hyvien harjoittelumahdollisuuksien vuoksi. Mikäli harjoitteluolosuhteet muuttuvat, he äänestävät jaloillaan. Pärnävaaran urheilukeskuksen toimintaa tulee tarkastella kriittisesti, mutta täydellinen lopettaminen on järjen köyhyyttä. Hyvät päätökset kuuluvat kauas, mutta huonot vieläkin kauemmaksi. Tällaiset maakunnan ”kruununjalokivet” on säilytettävä meidän kaikkien hyödyksi!

Kari Kulmala

Kansanedustajaehdokas (ps)

Karjalan Heili 1.10.2014 sekä Kotiseutu-Uutiset 2.10.2014

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *