Pakollinen kastraatio pedofiileille

Pedofiilin satuttama pieni lapsi on kuin vaurioitunut puuntaimi, se jää eloon, mutta vaurioituu eliniäksi. Nykytrendin mukaan pedofiilit tutustuvat eri puolilla Suomea asuviin alaikäisiin tyttöihin ja poikiin netin keskustelupalstoilla. He hankkivat ensin lapsen luottamuksen ja sopivat sitten yhteisen tapaamisen. Pedofiilejä on kaiken ikäisiä, kaikissa yhteiskuntaluokissa ja ammateissa. Heitä on myös sellaisissa ryhmissä, jotka nauttivat yhteiskunnassa lasten ja vanhempien luottamusta. Tutkimusten mukaan pedofiilejä on yhdestä viiteen prosenttiin väestöstä. Suurin osa pedofiileistä ei koskaan tee lapseen kohdistuvaa rikosta. Ongelmana ovatkin ne jotka syyllistyvät seksuaalirikoksiin. Heillä rikoksen uusimisriski on erittäin korkea ja sairauden hoitoennuste huono.

Sanomalehti Karjalaisen (4.5.2013) mukaan mieshenkilö tuomittiin useiden vuosien vankeuteen lapsiin kohdistuvista seksuaalirikoksista jo vuonna 2006. Välittömästi vapauduttuaan seksuaalirikokset jatkuivat. Tällöin uhreja oli moninkertainen määrä. Asiantuntijoiden mukaan vankilassaolo voi jopa lisätä seksuaalirikosten uusimisriskiä. Pedofiilien rangaistuksia pidennetään koko ajan, mutta mikä on niiden sisältö? Näyttäisi siltä, että kyseessä on vain tuomion pituus. On uskallettava tehdä rohkeita päätöksiä pedofilian vähentämiseksi ja lasten suojelemiseksi. Pelkkä rikoksentekijän sulkeminen vankilaan ei riitä.

Pedofiili ei, esimerkiksi väkivalta- ja huumerikolliseen verrattuna, ymmärrä tekevänsä mitään väärää. Hänellä ei ole ymmärrystä tekojensa seuraamuksista eikä pienen pojan tai tytön kärsimyksistä. Pedofiili satuttaa lasta pahimmalla mahdollisella tavalla. Miksi annamme tämän edelleen jatkua? Nykyinen hallitus suunnittelee lakimuutosta, jossa pedofiili voisi päästä koevapauteen, mikäli sitoutuu vapaaehtoiseen lääkehoitoon eli kastraatioon. Tämä ei toimi, jos kukaan ei valvo lääkkeen ottamista. Vaarallisimmat seksuaalirikolliset eivät varmasti vapaaehtoisesti toimenpiteeseen suostu vaan nauravat ehdotukselle. Heidän hyväntahtoisuuteen uskominen tässä asiassa on todella naiivia.

On selvää, että mikäli pedofiileille olisi jossain oma hoitoyksikkö, sairaudesta puhuminen olisi helpompaa ja rikoksia sekä uhreja olisi vähemmän. Todennäköistä on, että pedofiili ei hakeudu vapaaehtoisesti hoitoon, koska hän ei tunne olevansa sairas. Mielestäni olisi vakavasti mietittävä kenen ihmisoikeuksia ja -arvoa haluamme puolustaa. Kemiallinen kastraatio tulisi olla pakollinen pedofiileille. Kastraation pakollisuus vähentää pienten tyttöjen ja poikien joutumista seksuaalirikosten uhreiksi. Meidän aikuisten tehtävä on suojella lapsia! Sitä vaatii myös YK:n yleissopimus lasten oikeuksista (34. artikla).

Savon Sanomat 7.5.2013

Sanomalehti Karjalainen 17.5.2013

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *