Mitään käsiasetyyppiä ei olla kieltämässä

Sisäasiainministeriön aseturvallisuutta pohtinut työryhmä ja sisäministeri Räsänen kertoivat, että mitään käsiasetyyppiä ei ole tarpeen kieltää. Tämä on järjen ja aseharrastajien voitto! Asekiellot ja harrastuksen vaikeuttaminen eivät paranna aseturvallisuutta. Tähän on oltava muita keinoja. Senhän sanoo jo maalaisjärkikin!

Poliisin tilastojen mukaan Suomessa surmataan noin 140 ihmistä joka vuosi. Luvallisilla käsiaseilla surmataan keskimäärin 1,9 henkeä ja pitkillä ampuma-aseilla 4,9 henkeä. Suurin osa Suomen henkirikoksista on työttömien keski-ikäisten miesten tekemiä rikoksia. Rikollisuustilastojen mukaan vuosina 2002 – 2008, sekä uhri että tekijä, olivat humalassa 70 prosentissa tapauksista. Alkoholinkäyttö on siis vahvasti mukana tapauksissa. Olisiko siis alkoholin saamista rajoitettava jollain tavoin?

Uusi Suomi, plogi 19.1.2012

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *