Liittovaltiokehitys vahvistui

EU-parlamentissa äänestettiin 20.11.2012 liittovaltiokehityksen vahvistamisesta. Nykyinen europarlamentti haluaa odotetusti suurella enemmistöllä liittovaltiota. Euroopan 677 europarlamentaarikosta 71 prosenttia äänesti tiiviin liittovaltiokehityksen puolesta, 24 prosenttia vastusti liittovaltiokehitystä ja 5 prosenttia äänesti tyhjää. EU:n ja siten myös Suomen tulevaisuus on mielestäni siten varsin selvä. Liittovaltiokehitys tarkoittaa mm. sitä, että EU hyväksyy itsenäisen Suomen budjetin ennen eduskunnan omaa käsittelyä ja hyväksyntää.

Tiesitkö sinä viime EU-vaaleissa, että ehdokkaasi myy kotimaansa ja tukee liittovaltiokehitystä? Onko heillä siihen koko Suomen antama valtakirja, vai olisiko asia vaatinut kansanäänestystä. Vihreiden Cronberg ja Hassi, demareiden Jaakonsaari ja Repo, kokoomuksen Korhola ja Pietikäinen sekä RKP:n Tordvals olivat äänestyksessä tulevan liittovaltiokehityksen kannalla. KD:n Essayah, kokoomuksen Sarvamaa ja perussuomalaisten Terho äänestivät liittovaltiokehitystä vastaan. Keskustan Takkula, Jäätteenmäki ja Manner äänestivät tyhjää eli heillä ei ollut mielipidettä siitä, annetaanko EU:lle loputkin Suomen itsenäisyydestä!

Perussuomalaisten linja on ollut koko ajan selvä: ei liittovaltiota! Suomalaisista europarlamentikoista vain perussuomalainen Terho istuu europarlamentissa ryhmässä, joka vastustaa liittovaltiota. Mediassa äänestystulosta ei ole kovin paljon huomioitu. Halutaanko äänestystulosta jostain syystä peitellä vai eikö äänestystulos ole enää tärkeää Suomelle? Vietämme 6.12. jälleen Suomen itsenäisyyspäivää. Onnea Suomelle, suomalaisille ja sen itsenäiseksi taistelleille kunniakansalaisillemme!

Sanomalehti Karjalainen 4.12.2012

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *